Hollandse garnalentompouce met avocadocrème

Bereiden:

  1. Snijd de granaatappel in tweeën en sla met een pollepel de pitjes eruit. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Ontdooi de bladerdeeg en snijd vervolgens 4 plakken in 2 lange repen, zodat je 8 repen krijgt. Maak van het vijfde plakje bladerdeeg 4 stervormen.
  3. Leg de repen en sterren op de bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en besmeer de reepjes en sterren licht met ei. Bestrooi ze met sesamzaadjes en bak de ze 15 tot 20 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen.
  4. Ontpit de avocado’s en pureer het vruchtvlees met de staafmixer samen met limoensap tot een crème. Schep het geheel in een spuitzak.
  5. Spuit nu toefjes avocadocrème op de eerste vier bladerdeegrepen en leg de overige vier erbovenop. Druk ze zacht aan. Spuit vervolgens weer toefjes avocado op de tompoucen en sluit af met Hollandse garnalen, fijngesneden bieslook, granaatappelpitten en een bladerdeegster.

Heb je geen spuitzak? Dan kun je dit gewoon netjes met een lepel verdelen.

Ingrediënten:

  • 200 gram Klaas Puul Hollandse garnalen
  • 2 grote avocado’s
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1 granaatappel
  • 10 stengels verse bieslook (fijngesneden)
  • 5 plakken G’woon bladerdeeg
  • 1 Vomar scharrelei maat L
  • 1 eetlepel Verstegen sesamzaad
  • Optioneel: een spuitzak voor de avocadocrème