Snijbonen met Surinaamse kip en rijst

Ingrediënten:

  • 600 gram snijbonen (in stukjes)
  • 4 kippenbouten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 5 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 blik tomatenpuree (70 gram)
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 bosje bladselderij (grof gehakt)
  • 300 gram basmatirijst

Bereiden:

  1. Verwijder het vel van de kip en snijd het vlees in. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  2. Fruit 2 uien glazig en bak 4 teentjes knoflook en de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg de bouillonblokjes, laurierblaadjes, rode peper, sojasaus, een snuf zout en een scheutje water toe. Leg de kip erin en stoof zachtjes circa 1 uur op een lage stand.
  3. Kook intussen de rijst. Blancheer de snijbonen. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de overige ui en knoflook. Voeg de snijbonen, zout en peper toe en roerbak de snijbonen beetgaar.
  4. Verwijder de laurierblaadjes uit de pan en bestrooi de kip met bladselderij. Serveer met de rijst en snijbonen. Lekker met een zoetzure komkommersalade met rode ui.