Boerenkoolmuffins

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Blancheer de boerenkool 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en pureer met de eieren tot een glad mengsel.
  3. Klop intussen de boter met de suiker luchtig. Voeg het boerenkoolmengsel al kloppend toe. Voeg de vanillesuiker, citroenrasp en het sap van 1 citroen toe en klop luchtig.
  4. Voeg het bakmeel en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag.
  5. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bak circa 20 minuten in de oven.
  6. Meng intussen de poedersuiker met het sap van de andere citroen tot een glazuur.
  7. Neem de muffins uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Giet het glazuur over de muffins en laat hard worden.

Ingredienten

  • 100 gram verse boerenkool fijngesneden
  • 2 scharreleieren
  • 150 gram roomboter ongezouten
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 citroenen (rasp en sap)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • Keukenzout