Hachee

Ingrediënten

  • 800 gram riblappen of sukadelappen
  • 2 grote uien
  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel suiker
  • 1 winterpeen
  • Snuf paprikapoeder

Bereiden

  1. Snijd de sukadelappen in stukken van ca 2 cm en breng op smaak met paprikapoeder en eventueel wat peper en zout.
  2. Laat de roomboter smelten in een pan. Voeg de sukadeblokjes toe en bak rondom aan.
  3. Snijd winterpeen en de uien in ringen en voeg toe aan het vlees. Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen. Voeg de rodewijnazijn en de suiker toe. Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door. Doe de blaadjes laurier en de kruidnagels erbij en kook de sukade in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan.
  4. Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken. Mocht de saus te dik worden, voeg er dan een beetje water aan toe.
  5. Verwijder voor het eten van de hachee de blaadjes laurier en kruidnagels.