Stoofperencake

Bereiden

  1. Maak eerst de stoofpeertjes. Schil de peren. Doe dan alle ingrediënten voor de stoofperen in een grote pan, inclusief de peren met steeltjes naar boven en laat de peren ongeveer 60-90 min. stoven.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C en vet de cakevorm in.
  3. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig (circa 1 minuut).
  4. Voeg de cakemix, eieren en melk toe en meng dit eerst circa 1 minuut op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand tot een glad cakebeslag.
  5. Meng de rozijnen door het beslag. Plaats een aantal hele stoofpeertjes in het midden van de cakevorm.
  6. Vul de cakevorm met het beslag en verdeel het gelijkmatig. Bestrooi met de amandelschaafsel.
  7. Plaats de cakevorm op het rooster in het midden van de oven en bak de cake gedurende circa 60-70 minuten.
  8. Laat de cake tot slot na het bakken nog 10 minuten in de vorm, haal de cake er daarna uit en laat afkoelen op een rooster.

Ingrediënten

  • 1 pak g’woon cakemix
  • 150 gram Melkan roomboter
  • 75 gram g’woon rozijnen (geweld in warm water)
  • 4 vrijeuitloopeieren S/M
  • 50 ml Melkan halfvolle melk
  • 40 gram Nutcase amandelschaafsel

Voor de stoofperen

  • 6 kleine Gieser Wildeman stoofperen
  • 250 ml Huiswijn rood
  • 100 ml kraanwater
  • 75 gram Van Gilse lichtbruine basterdsuiker
  • 1 Verstegen kaneel

Overige benodigdheden:

  • 1 cakevorm (circa 26-28 cm)