Ierse biefstuk

Bereiden

  1. Neem de biefstukken uit de koelkast en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit 1 theelepel boter en 1 eetlepel olie op middelhoge stand tot de boter niet meer bruist. Zet de warmtebron iets hoger en schroei de biefstukken in een paar minuten rondom aan. Leg het vlees op de bakplaat en schuif 5-10 minuten voor het serveren in de oven.
  3. Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappelen fijn. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop er stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper toe.
  4. Rooster de walnoten en pecannoten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Voeg een beetje zout en peper toe en schep dit notenmengsel door de hete puree.
  5. Leg de biefstukken op voorverwarmde borden, Serveer met de aardappel-notenpuree.

Ingrediënten

  • 4 Ierse biefstukken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 1 kilo kruimige aardappelen (geschild)
  • 200 ml halfvolle melk
  • 200 gram walnoten (grof gehakt)
  • 200 gram pecannoten (grof gehakt)