Meringue-havermouttaart

Ingrediënten:

  • 250 gram havermout
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 theelepel kaneelpoeder
  • 150 gram Melkan Roomboter Ongezouten boter (koud, in blokjes)
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel g’woon bloem (om te bestuiven)

Voor de topping:

  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel suiker
  • 500 gram stoofpeertjes (uitgelekt, kant-en-klaar)

Bereiden:

  1. Meng de havermout in een keuken­machine of met een mixer met de suiker, kaneel en een snuf zout. Voeg al draaiend de boter toe en voeg als laatste de eidooier toe. Verpak het deeg in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.
  2. Rol het deeg uit en leg in de vorm. Snijd de randen netjes bij en verdeel overtollig deeg over de vorm. Bak de deegbodem in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
  3. Verwarm de ovengrill voor. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  4. Klop de ei­witten en suiker met de mixer tot stijve pieken. Vul de havermoutbodem met de stoofpeertjes en verdeel het eiwit in pieken erover.
  5. Bruin de meringue kort onder de hete ovengrill of gebruik een brandertje. Bestrooi de havermout-meringue pie met het amandel­schaafsel en serveer direct.