aardappelschotel

Ingrediënten

  • 1 eetlepel g'woon zonnebloemolie
  • 300 gram kipfilets (in blokjes)
  • 300 gram pompoenen (geschild, zaadlijsten verwijderd)
  • 300 gram wortels
  • 600 gram aardappelschijfjes (koelvers)
  • 1 paprika (in reepjes)
  • 1 eetlepel g'woon tijm
  • 1 pot Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook
  • 120 gram Melkan geraspte kaas

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olie en bak hierin de kip kort aan. Giet eventueel overtollig vocht af en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de wortel in schijfjes van circa 1⁄2 cm dik. Bak ze op een lage stand beetgaar.
  3. Meng de aardappelschijfjes met de gebakken groenten, paprika, tijm, kip en Aardappel Anders en schep het geheel in een ovenschaal. Bestrooi eventueel met de geraspte kaas en bak de schotel circa 35 minuten in de oven.