Sukadestoof

Ingredienten

  • 750 gram sukadelappen
  • 200 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 500 gram (fles)pompoen
  • 2 uien (in ringen)
  • 1 teen knoflook 10 takjes verse kruiden, zoals peterselie en bieslook
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram halfvolle kwark
  • 140 gram tomatenpuree
  • 100 gram Salami Italiaanse kruiden (in dikke plakjes)
  • 50 ml natuurazijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 scheutjes olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 1,5 cm en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit de roomboter in een pan en schroei de sukadeblokjes rondom. Voeg de uien toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met azijn en voeg het bouillonblokje met 500 ml kokend water toe aan de pan, totdat het vlees helemaal onder water staat.
  4. Laat de sukade met de deksel op de pan 2,5 uur op het kleinste pitje van het gasfornuis stoven. Roer af en toe het vlees om en kijk of er nog wat meer water toegevoegd moet worden. Zorg ervoor dat het vlees constant onder water staat.
  5. Verkruimel na 2 uur de ontbijtkoek door de stoof en laat nog 30 minuten meestoven.
  6. Pers de knoflookteen uit en meng door de kwark samen met de fijngesneden verse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de pompoen in parten, verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Bak de pompoen 15 minuten met een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  8. Voeg de salamiplakjes toe en bak nog 5 minuten mee. Schep de pompoen en salami uit de pan en bak de kastanjechampignons in het overgebleven bakvet 2 minuten op hoog vuur.
  9. Serveer de sukadelappen met de kruidenkwark, de gebakken pompoen, salami en kastanjechampignons. Strooi hier eventueel nog wat verse kruiden over.