Thaise groene curry met groenten en jackfruit

Ingrediënten:

  • 1 blik Young Jackfruit in stukjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paksoi
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 bosuien
  • 1 rode peper
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels g'woon Olijfolie Traditioneel
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 400 ml Fairtrade Original Kokosmelk
  • 1 pakje Fairtrade Original Thaise Groene Curry

Bereiden:

  1. Laat de Jackfruit uitlekken en spoel de stukjes jackfruit goed af. Snipper de ui, snijd de paksoi in grove stukken en de bosui in ringen.

  1. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de bonen vijf minuten en spoel ze daarna af onder de koude kraan om doorgaren te voorkomen.

  2. Verwarm twee eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui. Doe de jackfruit erbij en bak deze op hoog vuur. Haal het mengsel uit de pan en leg even apart.

  3. Roerbak de sperziebonen en paksoi kort op hoog vuur, roer de curry pasta erdoor en bak deze even mee.

  4. Doe de jackfruit weer terug in de pan bij de rest en giet de kokosmelk erbij. Roer de curry goed door en laat ongeveer vijf minuten zacht pruttelen.

  5. Hak de koriander en snijd de limoen in parten. Maak de curry voor het serveren af met wat gehakte koriander, bosui en wat partjes limoen.

    Tip: Lekker met Faitrade Original rijstnoedels