Flammkuchen

Ingrediënten

  • 1 pak flammkuchendeeg
  • 250 gram Tempehblokjes Ketjap
  • 150 gram champignons (in plakjes)
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • Halve rode peper (fijngehakt)
  • 4 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 400 gram crème fraîche
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels zoete ketjap manis

Bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de tempehblokjes en champignons in circa 10 minuten goudbruin.
  2. Voeg de ui en knofl ook toe en bak 2 minuten. Voeg de ketjap en rode peper toe en bak 1 minuut.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C.
  4. Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op de bakplaat en snijd het deeg doormidden.
  5. Bestrijk beide flammkuchen met de crème fraîche en beleg met de tempeh en champignons.
  6. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Bestrooi met de koriander en serveer direct.