Breakfastbowl met zelfgemaakte granola

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de havermout met de zonnebloempitten, sesamzaadjes, pompoenpitten, kaneel, honing en zonnebloemolie. Zorg ervoor dat alle havervlokken bedekt zijn met de honing en olie. Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Schep de granola halverwege de baktijd om. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  2. Verwijder intussen de schil van de sinaasappels en snijd de sinaasappels daarna in partjes. Pureer 200 ml yoghurt met de bosvruchten en vanillesuiker. Zeef de yoghurt eventueel om de pitjes van het fruit te verwijderen. Verdeel de rest van de yoghurt over 4 kommen.
  3. Giet de fruityoghurt in een cirkel over de naturel yoghurt en maak met een satéprikker 2-3 swirls voor een gemarmerd effect.
  4. Schep de granola in het midden van de kommen en leg de sinaasappelpartjes erbij.

Ingrediënten

  • 500 ml biologisch halfvolle yoghurt
  • 200 gram havermout
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 sinaasappels
  • 250 gram diepvriesbosvruchten (ontdooid)
  • 1 zakje vanillesuiker

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier