Kip in amandelsaus

Ingrediënten

  • 4 Gulden Hoeve kippenbouten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 winterwortel (in plakjes)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 grote aardappels (in blokjes)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel rozemarijn (gehakt)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 eieren
  • 125 gram blanke amandelen

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bestrooi de kip met zout en peper en voeg met de wortel toe aan de pan. Bak 3 minuten mee.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de aardappel, laurier, rozemarijn en kurkuma toe. Stoof zachtjes circa 25 minuten, tot de kip gaar is.
  3. Schep de kip met de wortel, aardappel, laurier en rozemarijn uit de pan en houd even warm. Laat de bouillon tot de helft (circa 250 ml) inkoken.
  4. Kook de eieren hard en snijd ze in stukken. Pureer de ingekookte bouillon met de eieren en 100 gram amandelen tot een dikke saus.
  5. Voeg als de saus te dik is een extra scheutje bouillon toe. Zeef de saus eventueel en giet over de kip met de wortel en aardappel. Bestrooi met de rest van de amandelen.