Frikandeltompouce speciaal

Ingrediënten

  • 4 g’woon frikandellen
  • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • 500 ml Melkan verse volle melk
  • 4 plakjes g’woon bladerdeeg
  • 0.5 ui (fijn gesnipperd)
  • 4 eetlepels G’woon curry
  • 4 eetlepels g’woon mayonaise

Bereiden

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven op 180 ⁰C voor. Snijd het deeg in de lengte doormidden, zodat je twee lange banen deeg krijgt. Prik het bladerdeeg om de paar centimeter in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet bol gaat staan. Plaats de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bak circa 15 minuten in de oven. Laat ze na het bakken afkoelen.
  2. Bak de frikandellen in de oven of airfryer volgens de bereidingswijze op het pak en laat daarna goed afkoelen. Maak vervolgens de banketbakkersroom met de melk volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Leg een plakje bladerdeeg op een bordje en doe daar vervolgens de banketbakkersroom op. Snijd de frikandellen in de lengte doormidden en plaats deze op de banketbakkersroom. Plaats daarna een tweede laag bladerdeeg op de frikandellen. Maak de tompouce af met een eetlepel curry, een eetlepel mayonaise en de gesnipperde uitjes.