Hollandse hachee met appelstroop

Ingrediënten

  • 1 kilo Vomar runder riblappen (in repen)
  • 2 eetlepels g'woon patentbloem
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 eetlepel Melkan roomboter ongezouten
  • 4 grote uien (in halve ringen)
  • 2 Verstegen laurierblaadjes
  • 4 Verstegen kruidnagels
  • 800 ml g'woon bouillon rund (pot)
  • 2 eetlepels g'woon rinse appelstroop
  • 2 takjes tijm (gerist)

Bereiden

  1. Hussel het vlees om met zout, peper en de bloem. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de helft van het vlees om en om aan. Neem uit de pan en vervolg met de rest van het vlees.
  2. Schep al het vlees uit de pan en laat de boter smelten in het braadvet. Roer de aanbaksels van de bodem en fruit de uienringen circa 5 minuten op een lage stand.
  3. Schep het vlees weer terug in de pan en voeg de laurier, kruidnagels en bouillon toe. Laat met het deksel schuin op de pan circa 2,5 uur stoven.
  4. Roer de appelstroop erdoor en laat nog 30 minuten afgedekt stoven. Bestrooi voor het serveren met de tijm. Lekker met aardappelpuree en rodekool.