Aardappelschotel met spek en gebakken ei

Ingrediënten:

  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 2 rode uien
  • 1 grote spitskool
  • 600 gram aardappelschijfjes (koelvers)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 20 gram selderij
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote droge koekenpan en bak de spekreepjes uit. Snijd intussen de uien in halve ringen. Snijd de helft van de spitskool (ca. 600 g) fijn. Bak de ui 4 min. met het spek.

2. Schep de aardappelschijfjes, spitskool en 2 eetlepels olie erdoor en doe alles in de ovenschaal. Bak de schotel in 20 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

3. Snijd intussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

4. Neem de ovenschaal uit de oven, bestrooi met de selderij en serveer met de spiegeleieren.