Bosui- pannenkoekjes met roomkaas en zalm

Ingrediënten:

  • 125 gram bloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 milliliter melk
  • 3 bosuitjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram roomkaas naturel (vers)
  • 100 gram zalm (gerookte
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

1. Klop een glad beslag van de bloem, het bakpoeder, ei en de melk. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep 2/3 van de bosui door het beslag. Breng op smaak met zout.

2. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Schep de kleine bergjes in de pan. Bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant goudgeel en gaar. Bak zo met de rest van de olie en het beslag meer pannekoekjes.

3. Leg de pannenkoekjes op een schaal. Bestrijk ze met de roomkaas en beleg met zalm. Breng op smaak met peper. Bestrooi met de rest van de bosui.

4. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de pannenkoekjes.