Ingrediënten:
- 2 bolletjes mozzarella (à 125 g)
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 rol pizzadeeg met tomatensaus (koelvers, 600 gram)
- 4 eetlepels olijfolie
- 85 gram veldsla
- 100 gram salami
- 4 eetlepels groente pesto
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Snipper de ui.
2. Rol het pizzadeeg uit en snijd in 4 geljke stukken. Leg elk stuk op de bakplaat.
3. Verdeel de mozzarella over de helft van elk stuk pizzadeeg, vouw de andere helften deeg losjes over de kaasvulling en besprenkel met 2 eetlepels olie.
4. Bak de pizza's in het midden van de oven in 12-15 min. lichtbruin en gaar.
5. Meng intussen ¾ van de sla met de ui en de rest van olie. Breng op smaak met peper.
6. Neem de pizza's uit de oven en vouw ze voorzichtig open. Pas op, ze zijn heet! Bestrijk de onderste helften met wat tomatensaus en beleg met salami, tomaat, pesto en de rest van de veldsla. Vouw dicht en serveer de pizza-sandwiches met de salade.