Saladeplank met homemade pittenmix

Ingrediënten:

  • 500 gram krieltjes met schil
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
  • 1 zakje salade croutons
  • 2 eetlepels pittenmix (geroosterd)
  • 2 theelepels wittwijnazijn
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 takje peterselie (fijngehakt)
  • 6 radijsjes (in kwarten)
  • 150 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 rode ui (in halve ringen)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schep op de bakpapier met beklede bakplaat de krieltjes om met 1,5 eetlepel. Bestrooi met zout en peper.

2. Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.

3. Schep de champignons om met 1,5 eetlepel olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de champignons in 5 min. rondom bruin en gaar.

4. Meng voor de salademix de croutons met de pittemix en schep in een schaaltje.

5. Klop een vinaigrette van de overige 3 eetlepel olijfolie, wijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de peterselie door.

6. Verdeel de slamelange op een plank. Verdeel er de krieltjes, champignons, radijs, tomaatjes en ui over.

7. Besprenkel de salade met de kruidenvinaigrette en bestrooi met de crouton-pittenmix.