Slastampot met gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 1 kilogram aardappelen (koelvers, stamppot)
  • 400 gram varkensbraadworsten
  • 25 gram roomboter of
  • olie
  • 1 kropsla
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels knoflooksaus
  • 3 eetlepels gebakken uitjes

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelen in water met zout in 12-14 min gaar. Verwijder intussen het vel van de worsten en rol balletjes van het vlees.

2. Verhit de boter of olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar. Snijd of scheur de sla in stukjes. Snipper de ui.

3. Giet de aardappelen af. Vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de knoflooksaus en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de sla en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

4. Schep de slastampot op 4 borden. Verdeel de gehaktballetjes erover en bestrooi met de gebakken uitjes.