Snelle aardappel-doperwetencurry

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 450 gram aardappelblokjes (koelvers) of
  • 450 gram krieljtes
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 2 naanbroden
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
  • 1 limoen (in partjes)

Bereidingswijze:

1. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan, voeg de knoflook en aardappel toe en roerbak circa 5 minuten.

2. Voeg een snuf chilipoeder, de komijnpoeder en kurkuma toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng afgedekt aan de kook. Kook tot de aardappeltjes volledig gaar zijn. Rooster intussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de doperweten.

3. Meng de doperweten goed met de curry. Schep de curry in kommen en bestrooi met de koriander. Serveer met de naan en partjes limoen.