Appel-citroenboterkoek

Bereiden:

  1. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd het deegnetjes af. Zet in de koelkast.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het amandelschaafsel met de suiker in een keukenmachine heel fijn.
  1. Voeg de boter toe en meng tot een dikke crème. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een glad beslag.
  1. Schep het beslag op de bladerdeegbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  1. Laat de taart afkoelen op een rooster en neem uit de vorm.
  2. Verwarm de abrikozenjam heel kort en bestrijk de taart met de jam. Snijd het fruit met het Lion Sabatier® Keukenmes in mooie, gelijke stukjes en verdeel over de taart.

Ingredienten:

  • 185 gram Melkan roomboter ongezouten
  • 175 gram en 1 theelepel Van Gilse kristalsuiker
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 250 gram g’woon patentbloem
  • 1 mespunt g’woon gemalen kaneel
  • 2 Kanzi appels
  • 1 blaadje Dr. Oetker gelatine
  • 50 ml g’woon appelsap
  • 1 Vomar scharrelei maat M
  • Snufje Jozo keukenzout

Benodigdheden:

  • Lage taartvorm (ø 24 cm)