zalmtartaar

Bereiden:

  1. Snijd de zalmfilet in miniblokjes met het Lion Sabatier® Santokumes.
  2. Meng de sjalotjes met 1 eetlepel azijn, de olie en de honing met de zalmfilet tot zalmtartaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Schep de komkommer om met de zalmfilet tot zalmtartaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Zet de kookring op een bord en vul deze met de zalmtartaar. Druk een beetje aan en verwijder de kookring. Vorm zo vier taartjes. Druppel de sjalottenvinaigrette erover.
  5. Verhit de rest van de azijn met 1 liter water en 1 theelepel zout tot het kookpunt. Breek de eieren een voor een in een beker of een kommetje. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Laat ze na elkaar in het water glijden en pocheer ze 3-4 minuten net onder het kookpunt.
  6. Schep de eieren met een schuimspaan uit het vocht, laat ze uitlekken en leg ze op de zalmtartaartjes. Bestrooi rijkelijk met peterselie. Lekker met geroosterd witbrood.

Ingredienten:

  • 250 gram Goede Vangst zalmfilet
  • 1 komkommer (in miniblokjes)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 4 Vomar vrije uitloop eieren maat M
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • 100 ml g’woon witte wijnazijn
  • 2 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • 1 theelepel g’woon bloemenhoning
  • Drogheria zout en peper

Benodigdheden:

  • Kookring (ø 10 cm)