Verhit vloeibaar frituurvet of olie tot max. 175 °C. Frituur porties van 300 gram gedurende 3.5 – 5 minuten. Frituur de friet niet te donker en frituur kleinere porties minder lang.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak porties van 600 gram gedurende 20 – 25 minuten. Op de helft eenmaal omdraaien.
Air Fryer:
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Bak porties van 600 gram gedurende 12 minuten. Tussentijds eenmaal omschudden.
Feta-tomaatdip met tijm
Ingrediënten:
150 gram Melkan Griekse feta
75 gram g’woon zongedroogde tomaat
2 takjes tijm
Bereiden:
Verkruimel de feta grof boven de hakmolen. Voeg ook de tomaten met een eetlepel van de tomatenolie toe. Pureer tot een gladde dip.
Ris de dip in een schaaltje en bestrooi eventueel met wat extra tijmblaadjes. Serveer de dip samen met de Aviko Grip ’n dip friet.
Mango-koriandersalsa
Ingrediënten:
1 rijpe mango
125 gram cherrytomaatjes
5 kleine rode ui
25 rode peper
1 teen knoflook
3 takjes koriander
2 eetlepels limoensap
Bereiden:
Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in grove stukken. Halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak grof. Hak ook de knoflook grof.
Doe de mango met de tomaatjes, de ui, de rode peper en de knoflook in de hakmolen. Voeg de takjes koriander toe en hak tot een grovere of naar wens fijne salsa.
Breng op smaak met de limoensap en zout. Schep de mango-koriandersalsa in een schaaltje. Serveer de dip samen met de Aviko Grip ’n dip friet.
Sriracha-tzatziki
Ingrediënten:
150 gram Melkan Griekse yoghurt
2 minikomkommers
1 teen knoflook
2 theelepels sriracha
Bereiden:
Doe de yoghurt in een schaaltje. Rasp de komkommer grof en voeg toe. Rasp of pers de knoflook fijn. Voeg ook de knoflook toe aan de yoghurt en meng alles.
Roer de sriracha door de tzatziki en breng op smaak met zout. Serveer de dip samen met de Aviko Grip ’n dip friet.
Sweet & sour dip
Ingrediënten:
50 gram g’woon ananasstukjes op Sap
5 kleine sjalot
75 ml tomatenketchup
2 tl g’woon witte wijnazijn
1 tl g’woon heldere bloemenhoning
5 tl gedroogde munt
Bereiden:
Snijd de ananasstukjes in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn. Meng de ananas en de sjalot met de ketchup, de wijnazijn, de honing en de munt.
Breng de zoetzure dip op smaak met zout en peper, en schep in een schaaltje. Serveer de dip samen met de Aviko Grip ’n dip friet.