Spaghetti met gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 1 zak Bertolli kruidig Alle Erbe pastasaus
  • 4 eetlepels Bertolli olijfolie classico
  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 bosje basilicum (fijngehakt)
  • 150 gram Melkan Parmigiano Reggiano (geraspt)
  • 300 gram g’woon spaghetti
  • Verstegen peper en zout
  • 2 eetlepels g'woon paneermeel naturel
  • 2 theelepels Verstegen Italiaanse gehaktkruiden
  • 1 scharrelei maat L

Bereiden

  1. Klop het ei los in een schaaltje. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, Italiaanse kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed alle ingrediënten goed door.
  2. Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom gaar en goudbruin. Voeg de pastasaus toe en laat circa tien minuten pruttelen op een lage stand. Keer de balletjes halverwege. Voeg eventueel naar smaak wat zout en peper toe.
  3. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Serveer de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Garneer met de overige basilicum en Parmezaanse kaas.