Zalm met gevulde geroosterde kipfilet  en tagliatelle

Ingrediënten

  • 2 Vomar kipfilets
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 100 gram Vismarine Gerookte Noorse zalmfilet
  • 1 eetlepel g’woon traditioneel olijfolie
  • 1 eetlepel Melkan boter
  • 200 gram preien (in ringen)
  • 250 gram g’woon tagliatelle
  • 2 eetlepels Melkan crème fraîche
  • 5 bosje platte peterselie (fijngehakt)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets open als een envelopje. Bestrooi de binnenkant met peper en een beetje citroenrasp. Verdeel de zalm over de 2 filets en vouw ze weer dubbel. Leg ze in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de kip in het midden van de oven in circa 25 minu­ten gaar.
  2. Verhit intussen de boter in een grote koekenpan op een lage stand en voeg de prei toe. Laat afgedekt 5 minuten smoren. Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Voeg de crème fraîche en citroensap toe aan de prei en breng kort aan de kook. Zet de warmtebron laag en schep de tagliatelle erdoor.
  3. Neem de kipfilets uit de oven en snijd ze schuin door. Verdeel de tagliatelle over 2 borden en leg de kip erbij. Giet wat van het braadvocht over de kip en bestrooi met de overige citroenrasp en de peterselie.