Arancini met zongedroogde tomaten- basilicum tapende

Bereiden:

  1. Meng de olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de basilicum en zongedroogde tomaten.
  2. Schep een paar eetlepels rijst in je hand. Maak een kuiltje en schep daarin de tapenade. Duw de rijst om de vulling heen, zodat er geen vulling meer zichtbaar is en de rijst alles bedekt.
  3. Rol de balletjes door het broodkruim.
  4. Verhit de frituurolie tot 170ºC en bak hierin de rijstballetjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de arancini warm of lauwwarm.

Tip: Serveer de arancini met mayonaise gemengd met zongedroogde tomaat en knoflook

Ingrediënten:

  • 100 gram zwarte olijven (fijngehakt)
  • 1 eetlepel kappertjes (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
  • 3 zongedroogde tomaatjes (fijngehakt, op olie)
  • 500 gram risottorijst (gekookte)
  • 50 gram paneermeel
  • zonnebloemolie (om in te frituren)