Champignonburgertjes met gegrilde groenten en basilicummayonaise

Bereiden:

  1. Meng de olie met de knoflook en smeer de champignons, courgette en paprika ermee in.
  2. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de champignons, paprika en courgette circa 10 minuten tot ze zacht zijn en er grillstrepen ontstaan.
  3. Meng intussen de mayonaise met de basilicum en het citroensap.
  4. Bak de broodjes af zo als aangegeven op de verpakking. Snij de broodjes door midden.
  5. Bestrijk de snijkanten met basilicummayonaise en beleg met de spinazie, een champignon, courgette en paprika.

Tip: Vervang de champignons eens voor portobello’s en de kleine broodjes voor grotere voor een hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 8 champignons
  • 1 courgette (in plakken)
  • 1 paprika (in repen)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • handje basilicum (fijngesneden)
  • 0.5 citroen (sap)
  • 8 brunchbroodjes
  • 200 gram spinazie (gewassen)