Gele Broccolicurry met linzen en ei

Bereiden:

  1. Kook de broccoli en peultjes 3-4 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Schep de currypasta erbij en bak deze 1 minuut mee.
  3. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en verwarm tegen de kook aan. Voeg de broccoli en peultjes toe en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  4. Giet de linzen af, voeg toe aan de curry en warm 2 minuten mee. Verdeel de curry over kommen.
  5. Pel de eieren, snijd ze in kwarten en leg ze op de curry. Bestrooi met de basilicum of koriander.

Tip: Lekker met naanbrood

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 300 gram peultjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 75 gram gele curry pasta
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 300 milliliter groentebouillon (van een tablet)
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 6 eieren (hardgekookt)
  • 2 eetlepels basilicum