Koude tomatensoep met frisse muntolie

Bereiden:

  1. Verhit 3 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand.
  2. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en kook de soep minimaal 15 minuten op een lage stand. Laat afkoelen.
  3. Pureer de afgekoelde soep in de blender met een handje ijsblokjes, de knoflook, azijn en overige olijfolie tot een gladde soep.
  4. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 kommen.
  5. Maal de halve bos munt en 4 eetlepels olie met een staafmixer helemaal fijn en houd apart.
  6. Bedruppel met de muntolie, garneer met nog wat muntblaadjes en serveer direct.

Tip: Lekker met stokbrood

Ingrediënten:

  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 milliliter groentebouillon (van een tablet)
  • ijsblokjes
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel witte'wijnazijn
  • 1 bosje munt