Pita falafel met frisse tomatensalsa

Ingrediënten:

  • zonnebloemolie (om in te frituren)
  • 4 pitabroodjes

voor de falafel:

  • 300 gram kikkererwten (uitgelekt, drooggedept)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
  • 2 theelepels komijnzaad gemalen
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • 1 theelepel paneermeel naturel

Of

  • 250 gram Maza Falafel

voor de salsa:

  • 4 trostomaten (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handje koriander (fijngehakt)

Bereiden:

  1. Maal alle ingrediënten voor de falafel fijn in een keukenmachine. Maak er balletjes van en laat deze afgedekt 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een laag zonnebloemolie tot 175°C in een koekenpan van 26 cm en frituur hierin de (kant-en-klare) falafelballetjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer de falafel met tomatensalsa in een pitabroodje.

Tip: Meng ook eens een geperste teen knoflook met wat Griekse yoghurt of Hüttenkäse en serveer dit bij de falafel