Header

Ingrediënten

  • 4 Goede Vangst zalmfilets zonder huid
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 500 gram rijst (gekookt)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
  • 300 gram g’woon diepvries tuinerwten extra fijn (ontdooid)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 bosuitjes (in dunne reepjes)
  • 1 limoen (in partjes)

Bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en rijst circa 10 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak. De rijst moet een beetje kleur krijgen.
  2. Verhit intussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar. Voeg de knoflook en paprika toe aan de rijst en bak al roerend 2 minuten op een hoge stand.
  3. Voeg de doperwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om. Bestrooi de gebakken rijst met de bosui en leg de zalmfilets erop. Serveer met de limoenpartjes.

Bereidingstip: Wanneer je de rijst de avond van tevoren al kookt is dit gerecht sneller klaar en kun je de rijst beter opbakken.