Header

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 minuten met de helft van de kerrie, zout en peper. Verdeel de prei over de ovenschaal.
  2. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei.
  3. Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin. Serveer de vis met de krieltjes.

Tip: voeg 1 eetlepel grove mosterd toe aan de crème fraîche voor een extra volle smaak.

Ingrediënten

  • 500 gram Goede Vangst verse kabeljauwfilets
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 preien (in ringen)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 g crème fraîche
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
  • 600 gram krieltjes (koelvers)
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Ovenschaal (ingevet)
  • Keukenpapier