Header

Bereiden

  1. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in gelijke stukjes.
  2. Bestrooi de tonijnsteaks met peper en zout. Verhit in een koekenpan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de tonijn, afhankelijk van de dikte, 1 tot 2 minuten. De steaks mogen aan de binnenkant een beetje roze zijn, aan de buitenkant goed dichtgeschroeid. Houd ze warm.
  3. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de resterende olijfolie en bak hierin circa 1 minuut al omscheppend de kastanjechampignons. Voeg circa 50 gram boter toe en naar smaak zout en peper. Bak de kastanjechampignons al omscheppend nog een paar minuten tot ze gaar zijn. Houd ze warm.
  4. Verwarm de resterende boter in een wok of koekenpan, roer de boter even om en voeg er snel de rucola aan toe. Roerbak de rucola tot deze iets is geslonken. Neem de pan of wok van het vuur en breng de rucola op smaak met zout en peper.
  5. Schik de roergebakken rucola in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de tonijnsteaks erop. Lepel de kastanjechampignons langs de rand van de borden en voeg voor het serveren een paar druppels aioli toe.

Tip: lekker met gebakken aardappels uit de oven!

Ingrediënten

  • 4 Goede Vangst tonijnsteaks
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram ongezouten boter
  • 450 gram rucola
  • 190 gram verse Vomar aioli
  • Peper en zout