Header

Bereiden

  1. Maak 1 liter bouillon aan met 2 visbouillonblokjes en 1 liter water.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg daarna de rijst toe en bak de korrels mee tot ze glanzen.
  3. Giet een scheutje bouillon erbij, roer goed en voeg als de rijst de bouillon heeft opgenomen steeds opnieuw wat bouillon toe.
  4. Voeg na circa 20 minuten, net voordat de rijst gaar is, de rucola, zalm en geitenkaas toe. Warm even mee tot de kaas is gesmolten.
  5. Bestrooi de risotto voor het serveren met de bieslook.

 

Variatietip: vervang de rucola door grof gesneden spinazie of neem kruidenroomkaas in plaats van geitenkaas.

Ingrediënten

  • 250 gram Goede Vangst warm gerookte zalmmoten
  • 2 visbouillonblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 400 gram risottorijst
  • 75 gram rucola (grof gesneden)
  • 200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 1 eetlepel verse bieslook (gehakt)