Header

Bereiden

  1. Bestrooi de visrepen met zout en peper en sprenkel er citroensap over.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak hierin de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en houd even warm.
  3. Voeg de spekjes bij het bakvet, bak 2 minuten en schep de groenten erbij.
  4. Roerbak 5 minuten en schep de krieltjes erdoor. Bak nog 5 minuten.
  5. Maak de bouillon aan volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg dit toe aan het vispotje. 
  6. Voeg ook kookroom en mosterd toe. Verwarm dit en leg de vis erin. Bestrooi het gerecht met de kruiden en laat ongeveer 5 minuten inkoken.

Ingrediënten

  • 300 gram Goede Vangst verse kabeljauwfilets (in brede repen)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ontbijtspek (in reepjes)
  • 400 gram roerbakgroenten Hollandse stijl (zak)
  • 450 gram krieltjes (voorgekookt)
  • Half visbouillonblokje
  • 250 ml water
  • 200 ml kookroom
  • 5 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels verse kruiden (gehakt)
  • Zout en peper