Ingrediënten
- 300 gram Goede Vangst verse kabeljauwfilets (in brede repen)
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gram ontbijtspek (in reepjes)
- 400 gram roerbakgroenten Hollandse stijl (zak)
- 450 gram krieltjes (voorgekookt)
- Half visbouillonblokje
- 250 ml water
- 200 ml kookroom
- 5 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels verse kruiden (gehakt)
- Zout en peper
Bereiden
- Bestrooi de visrepen met zout en peper en sprenkel er citroensap over.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak hierin de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en houd even warm.
- Voeg de spekjes bij het bakvet, bak 2 minuten en schep de groenten erbij.
- Roerbak 5 minuten en schep de krieltjes erdoor. Bak nog 5 minuten.
- Maak de bouillon aan volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg dit toe aan het vispotje.
- Voeg ook kookroom en mosterd toe. Verwarm dit en leg de vis erin. Bestrooi het gerecht met de kruiden en laat ongeveer 5 minuten inkoken.