Gulden Hoeve kipfilet

Ingrediënten

  • 4 Gulden Hoeve kipfilets
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper

Voor de mousseline:

  • 3 venkelknollen (met loof)
  • 50 gram roomboter (koud)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)

Bereiden

  1. Wrijf de kipfilets rondom in met zout en peper. Meng de olijfolie met de gedroogde dille en het venkelzaad en bestrijk de kip hiermee. Dek af en laat 30 minuten marineren.
  2. Snijd de venkelkollen fijn en houd het loof apart. Verhit 1 eetlepel van de boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot. Voeg de venkel toe en fruit nog een paar minuten mee. Giet water op de venkel tot deze net onder staat en kook afgedekt in circa 10 minuten gaar.
  3. Verhit intussen een koekenpan en bak hierin de kipfilets om en om bruin. Roer de aanbaksel in de pan met een paar eetlepels water los en gaar hierin de kipfilets circa 15 minuten. Keer tussendoor een paar keer om.
  4. Laat de venkel goed uitlekken in een vergiet en pureer met een staafmixer tot een gladde mousse. Klop met een fgarde de rest van de boter erdoor. Snijd de kipfilets in dikke plakken en serveer met de venkelmousseline. Bestrooi met venkelgroen.

Lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven.