Burrito

Ingrediënten:

  • 1 pak Redefine Rundergehakt (250 gram)
  • 4 grote tortilla’s
  • 100 gram rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes
  • 2 theelepels burrito kruidenmix
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • Zout en peper
  • 200 gram kidneybonen
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blik (400) gram tomatenblokjes
  • 50 gram geraspte cheddarkaas
  • 20 gram verse koriander
  • 30 gram maiskorrels

Guacamole:

  • 3 avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • ½ theelepel hete peper, fijngesneden
  • 1 eetlepel witte ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Bereid het nieuw-vlees: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  4. Voeg het Redefine Rundergehakt toe en roer goed door.
  5. Voeg de cayennepeper, komijn, zout en peper toe en bak 4 minuten. Gebruik eventueel de bereidingswijze op de verpakking als leidraad.
  6. Voeg de rode paprika en de mais toe aan de pan.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Meng het goed door.
  8. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur. Breng dan op smaak met zout en peper.
  9. Maak de guacamole: prak de avocado tot een pasta. Voeg ui, peterselie, chili, olijfolie, zout, peper en limoensap toe, meng goed door elkaar.
  10. Bereid de burrito’s: Neem voor elke burrito een tortilla en verspreid de gekookte rijst erop. Plaats een portie van het bereide nieuw-vlees erop, voeg guacamole toe en strooi er cheddarkaas over. Rol de burrito op en garneer met meer cheddarkaas.
  11. Rooster de burrito’s in een warme pan.
  12. Serveer de burrito’s met guacamole en zure room.