Ovenrisotto met tomatenblokjes en paprika

Ingrediënten

  • 1 blik Heinz tomatenblokjes
  • 1 pak g'woon risottorijst
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 75 ml Que Mas Cabernet Sauvignon Merlot
  • 200 g'woon geroosterde puntpaprika (in reepjes)
  • 1 blokje Knorr groente Bouillontablet
  • 1 bosje platte peterselie (gehakt)
  • 20 gram Trentin Kaas Grana Padano (geraspt)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180⁰ Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak deze 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en kook 1 minuut.
  2. Roer de gepelde tomaten of tomatenblokjes, de gegrilde paprika's en de groentebouillon erdoor. Zet de risotto 25 minuten in de oven, tot de rijst beetgaar en romig is.
  3. Schep de peterselie erdoor en eventueel nog een scheutje bouillon. Bestrooi naar smaak geraspte Parmezaanse kaas.