Dinsdag W19

Ingrediënten:

  • 600 gram kabeljauwfilets (vers) of
  • 1 limoen
  • 2 nectarines
  • 1 lente-/bosui (in smalle ringen)
  • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 2 eetlepels G’woon olijfolie
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)

Voor salade

  • 200 gram peultjes
  • 1 bos radijsje (in plakjes)
  • 2 eetlepels munt (gehakt)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Bereiden:

  1. Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.
  2. Bestrijk de kabeljauw met 1 eetlepel limoensap en laat dit 10 minuten intrekken.
  3. Schil de nectarines en verdeel deze in stukken. Pureer de nectarine met de rest van het limoensap en roer de limoenrasp, bosui en rode peper erdoor.
  4. Kook voor de salade de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  5. Meng de radijs met de peultjes en de munt. Verwarm de sojasaus met de honing, azijn en sesamolie. Giet dit over de peultjes en radijsjes en zet de salade apart.
  6. Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  7. Rooster de vis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de vis maar één keer om.