Ingrediënten:
- 250 gram reuzebrie (in dunne plakken)
- 200 gram Compaxo gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels g’woon olijfolie
- 400 gram spitskolen
- 750 gram Aviko diepvriesrösti
- 1 theelepel g’woon paprikapoeder
- 2 trostomaten (in dunne plakken)
- 2 eetlepels peterselie (gehakt)
- 75 gram rucola (grof gesneden)
Bereiden:
- Bak de spekjes krokant in een droge, hete koekenpan en zet apart.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kool en rösti 6-8 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en schep regelmatig om.
- Verwarm de ovengrill of verwarm de oven voor op 200ºC.
- Druk de rösti en kool iets platter en leg de plakken tomaat erop.
- Verdeel de brie en spekjes erover en zet de pan circa 10 cm onder de ovengrill zodat de kaas smelt.
- Bestrooi met de peterselie en verdeel de rucola erover.