Ingrediënten:

  • 250 gram reuzebrie (in dunne plakken)
  • 200 gram Compaxo gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie
  • 400 gram spitskolen
  • 750 gram Aviko diepvriesrösti
  • 1 theelepel g’woon paprikapoeder
  • 2 trostomaten (in dunne plakken)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 75 gram rucola (grof gesneden)

Bereiden:

  1. Bak de spekjes krokant in een droge, hete koekenpan en zet apart.
  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kool en rösti 6-8 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en schep regelmatig om.
  3. Verwarm de ovengrill of verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Druk de rösti en kool iets platter en leg de plakken tomaat erop.
  5. Verdeel de brie en spekjes erover en zet de pan circa 10 cm onder de ovengrill zodat de kaas smelt.
  6. Bestrooi met de peterselie en verdeel de rucola erover.