Ingrediënten:

  • 200 gram Boursin
  • 2 sneeën Robberbrood
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie
  • 1 eetlepel Polli pesto
  • 300 gram winterwortels
  • 5 kleine spitskool
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiden:

  1. Bestrijk de sneetjes brood met 1 eetlepel olijfolie gemengd met de pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill.
  2. Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten. Haal de bladeren los van de kool. Laat ze heel of snijd ze in brede repen.
  3. Blancheer de groenten 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook.
  5. Schep de groenten, roomkaas en citroensap erdoor en roerbak tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Snijd het brood in kleine blokjes en strooi deze voor het serveren over het gerecht.