Dinsdag W18

Ingrediënten:

  • 4 biologische ierse hamburgers
  • 400 gram zoete aardappels (geschild, in partjes)
  • 2 eetlepels G’woon olijfolie
  • 1 snufje G’woon paprikapoeder
  • 4 bruine bollen
  • barbecuesaus
  • 1 groene paprika (in dunne ringen)
  • 1 zak gemengde sla
  • 150 gram zachte geitenkaas (grof verkruimeld)
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Schep de aardappelpartjes op een bakplaat om met de olie, paprikapoeder, zout en peper. Schuif boven in de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin.
  3. Snijd intussen de broodjes horizontaal door en rooster ze eventueel kort. Bestrijk de onderste helften met een beetje saus en beleg met een paar ringen paprika en blaadjes sla.
  4. Verhit een grillpan en bak de hamburgers op een hoge stand in een paar minuten om en om bruin. Leg ze op de broodjes en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de tuinkers en zet de kapjes erbovenop.
  5. Verdeel de aardappelpartjes over 4 borden en zet de hamburgerbroodjes ernaast. Serveer met de rest van de sla en extra saus.