Ingrediënten:

  • 2 courgettes (grof geraspt)
  • 1 grote ui (in dunne ringen)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 8 scharreleieren maat M
  • 100 gram Noordwoudse geraspte kaas belegen
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie

Bereiden:

  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de uienringen goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit 1 minuut. Laat afkoelen.
  • Splits 3 eieren. Klop de rest van de eieren met de 3 eidooiers, zout en peper los in een kom. Schep de courgette, uienringen en kaas gelijkmatig erdoorheen.
  • Klop in een schone kom de overgebleven eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken en schep langzaam door het courgettemengsel.
  • Veeg de koekenpan schoon en verhit de rest van de olie. Giet het courgettemengsel voorzichtig in de pan en verdeel goed. Maak de randen schoon en laat op een lage stand in circa 5 minuten garen met het deksel op de pan.
  • Keer de frittata met behulp van een deksel of groot bord om en bak de andere kant minimaal 5 minuten. Snijd in punten.
  • Lekker met brood en (kruiden)mayonaise.