Ingrediënten:

  • 200 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel g’woon arachideolie
  • 100 gram Bonduelle mais
  • 100 gram Baktat zonnebloempitten
  • 200 gram bramen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 200 gram spinazie (gedroogd, gewassen)
  • 1 kleine rode ui (in ringen)
  • 100 gram Beemster kaas (grof geschaafd)

    voor de dressing

    • 1 eetlepel g’woon balsamicoazijn
    • 1 theelepel Melvita honing
    • 1 mespunt Mosterdmolen mosterd
    • 2 eetlepels g’woon olijfolie

Bereiden:

  1. Verwarm de olie in een diepe pan met dikke bodem en leg hierin de maiskorrels. Leg het deksel op de pan, zet de warmtebron hoog en laat de popcorn in een paar minuten poppen. Schud de pan ondertussen een paar keer. Blijf erbij en laat het deksel op de pan zolang de mais nog popt.
  2. Rooster de pitten in een droge hete koekenpan.
  3. Prak voor de dressing 2 bramen fijn en klop hier de azijn, honing en mosterd en vervolgens geleidelijk de olie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de spinazie en ui ringen in een grote schaal en schep de dressing erdoor.
  5. Verdeel de gepofte mais, geroosterde pitten, bosfruit en kaas over de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.