Weekmenu donderdag week 17

Ingrediënten:

  • 600 gram magere hamlappen
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 250 milliliter G’woon vleesbouillon rund
  • 200 milliliter Schoondal Cape Red rode wijn
  • 1 eetlepel Het Zuiden honing
  • 2 eetlepels G’woon olijfolie
  • 1 theelepel Verstegen gedroogde rozemarijn

Bereiden:

  1. Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Doe de knoflook met ui, bouillon, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
  4. Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.