Donderdag W18

Ingrediënten:

  • 400 gram ijsbergsla
  • 3 tomaten (ontveld)
  • 6 eetlepels hotketchup
  • 1 eetlepel G’woon olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram magere spekreepjes
  • 600 gram rode bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik, afgegoten)
  • 1 appel (geschild, in kleine stukjes)
  • 5 grote komkommers (geschild, in plakjes)

Bereiden:

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Meng in een kleine kom met de garde tomatenketchup met de olijfolie, honing en zout en peper tot een saus en zet deze apart.
  2. Verwarm de koekenpan met de spekreepjes erin. Bak de spekjes 5 minuten tot ze een beetje knapperig zijn.
  3. Leg de slareepjes op een schaal.
  4. Schep de tomatenblokjes met de tomatenketchupsaus, de bonen en appelstukjes door elkaar.
  5. Verdeel dit mengsel over de sla. Strooi de spekblokjes en komkommerplakjes erover.