Donderdag week 20

Ingrediënten:

⦁ 1 kilogram witte asperge
⦁ 40 gram Melkan roomboter
⦁ 40 gram G’woon patentbloem
⦁ 350 milliliter Melkan melk
⦁ 1 citroen
⦁ 150 gram Melkan oude kaas (geraspt)
⦁ 20 gram bieslook (fijngehakt)
⦁ 2 eetlepels paneermeel

Bereiden:

⦁ Bereiden: Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de asperges en verwijder de stugge onderkanten. Kook de asperges in een grote pan in circa 8 minuten beetgaar.
⦁ Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut op middelhoge stand. Voeg vervolgens de melk al roerend langzaam toe en blijf roeren. Breng op smaak met flink zout en peper en roer tot de saus romige en wat dikker is.
⦁ Neem de pan van de warmtebron, rasp wat citroenschil erboven en voeg 2 eetlepels citroensap toe. Roer tweederde van de kaas en de bieslook erdoor.
⦁ Leg de asperges in een ovenschaal en giet de bechamelsaus eroverheen. Bestrooi met de overige kaas en broodkruim en gratineer circa 25 minuten in de oven, tot de kaas en broodkruimels goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met wat extra citroenrasp en de rest van de bieslook. Serveer direct.