Ingrediënten:

  • 4 ribkarbonades
  • 500 gram bospenen (geschrapt)
  • 100 gram Melkan boter
  • 1 citroen (rasp/sap)
  • 2 eetlepels Mevlitahoning
  • 500 gram krieltjes (voorgekookt)
  • 1 theelepel gedroogde Verstegen tijm
  • 2 eetlepels g’woon abrikozenjam
  • 4 abrikozen

Bereiden:

  1. Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Kook de bospeen 4-5 minuten en giet af.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Stoof de bospeen met de rest van de boter, citroenrasp en -sap en honing circa 8 minuten. Kook intussen de krieltjes gaar.
  4. Voeg de tijm, abrikozenjam en abrikozen bij de karbonades, roer door het bakvet en warm even mee. Serveer de karbonades met de bospeen en krieltjes.