Ingrediënten:
- 4 ribkarbonades
- 500 gram bospenen (geschrapt)
- 100 gram Melkan boter
- 1 citroen (rasp/sap)
- 2 eetlepels Mevlitahoning
- 500 gram krieltjes (voorgekookt)
- 1 theelepel gedroogde Verstegen tijm
- 2 eetlepels g’woon abrikozenjam
- 4 abrikozen
Bereiden:
- Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Kook de bospeen 4-5 minuten en giet af.
- Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
- Stoof de bospeen met de rest van de boter, citroenrasp en -sap en honing circa 8 minuten. Kook intussen de krieltjes gaar.
- Voeg de tijm, abrikozenjam en abrikozen bij de karbonades, roer door het bakvet en warm even mee. Serveer de karbonades met de bospeen en krieltjes.