Weekmenu maandag week 17

Ingrediënten:

  • 400 gram Hollandse witlof
  • 2 eetlepels Limochef citroensap
  • 2 eetlepels G’woon olijfolie
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 350 gram risottorijst
  • 1 liter Bio+ groentebouillon (heet)
  • 50 gram Melkan boter
  • 75 gram Parrano Parmezaanse kaas (snippers)
  • 50 gram G’woon cashewnoten (grof gehakt)
  • 1 Vomar lente-/bosui

Bereiden:

  1. Snij de witlof in reepjes en besprenkel deze met citroensap. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui
  2. Voeg de rijsttoe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de bouillon erbij tot de rijst net onderstaat en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is.
  3. Schep de witlofreepjes, boter, zout, peper en de helft van de kaas erdoor en verwarm nog 1-2 minuten op een lage stand.
  4. Bestrooi de risotto voor het serveren met de rest van de kaas, cashewnoten en bosui. Lekker met een tomatensalade.